Studio Globo vraagt scholen om op 5 oktober 2023 de schoolbel extra te laten luiden.

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht (5 oktober) alle leerkrachten overal ter wereld in de spotlights. Zij verdienen een daverend applaus omdat ze het beste van zichzelf geven, ook als de omstandigheden moeilijk zijn.

Ook de miljoenen kinderen en jongeren die geen toegang hebben tot onderwijs verdienen onze aandacht. Wereldwijd zijn dat 244 miljoen kinderen en jongeren die om allerlei redenen niet naar de basisschool of het secundair onderwijs gaan. Dit jaar zetten we het thema ‘onderwijs en gender’ in de kijker, omdat we geloven dat er wereldwijd en in België nog heel wat werk aan de winkel is.

Om de actie zichtbaar en hoorbaar te maken, vragen we om op 5 oktober de bel te laten rinkelen op zoveel mogelijk scholen.

Als voorbereiding op het belmoment kan men in de klas lesmateriaal gebruiken over het recht op goed onderwijs. Vanaf september zijn de gratis lessuggesties te downloaden op www.savedbythebell.be. 

Doe ook mee en registreer je school of klas op www.savedbythebell.be