Pedagogische studiedag in CLW Kortrijk

Onze kersverse School for Rights-collega Nora gaf op vrijdag 7 oktober een workshop rond Inclusie en Racisme op de pedagogische studiedag van CLW Kortrijk. Aan de workshop namen maar liefst zeventig leerkrachten, directieleden en andere schoolmedewerkers deel, die zich middels creatieve denkoefeningen in het thema verdiepten. Daarnaast werd er ook volop gebrainstormd over de School for Rights-actiepunten van de school.

Na de leerrijke voormiddag werd tijdens een wandeling nog uitgebreid over de thema's doorgesproken. Het was een verrijkende dag voor het schoolteam én de coach. In november staat de eerste coachingsessie van dit jaar op het programma. Het kernteam en coach Nora zien het alvast volledig zitten!

Pedagogische studiedag in Ecole Heureuse te Jemeppe

School for Rights coach Marie-Claire organiseerde met veel energie en enthousiasme een workshop voor de pedagogische studiedag in Ecole Heureuse te Jemeppe. Coaches Emilie en Nora hielpen een handje mee en zorgden samen met Marie-Claire en het schoolteam voor een leerrijke studiedag, die werd gecombineerd met twee coachingsessies. 

In de voormiddag leerde de groep leerkrachten, directieleden en schoolmedewerkers aan de hand van een toffe ijsbreker elkaars sterktes en zwaktes kennen. De conclusie? Iedereen is een superheld op zijn of haar eigen manier! Ook kwamen er verschillende creatieve oefeningen aan bod om te leren over (het belang van) kinderrechten.

Een gezamenlijke wandeling door het schoolgebouw had als doel om te zien waar en hoe in de school concrete aanpassingen nodig waren, bijvoorbeeld op het gebied van toegankelijkheid. De activiteit zorgde voor heel wat leerrijke input, waar in de namiddag over werd doorgesproken tijdens een brainstorm over de verschillende School for Rights-actiepunten. Aan het einde van de dag, lag er een mooi actieplan op tafel. Het team en hun coach staan te popelen om hier verder mee aan de slag te gaan!

 

Staat er bij jouw school ook een pedagogische studiedag op het programma? Vertel het je coach! Zo kun je nóg meer schoolmedewerkers bij het School for Rights-programma betrekken.