VIA Don bosco SDG Voice 2019

De nationale insteek van een internationale agenda

De 17 Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN Agenda 2030 vormen een wereldwijd actieplan om onder meer armoede uit de wereld te helpen, ongelijkheid te bestrijden en klimaatverandering aan te pakken. Om deze doelstellingen in België te promoten duidt de minister van Leefmilieu en Duurzame ontwikkeling, Marie Christine Marghem voor het derde jaar op rij, onder advies van haar administratie en een externe jury,  een aantal ambassadeurs of ‘SDG Voices’ aan.  Vanaf vandaag mogen Rikolto, VIA Don Bosco, Ubuntu Festival, Johnson & Johnson, Hidrodoe en Fairfin zich  ‘SDG Voice 2019’ noemen.

De SDG Voices gaan voor duidelijke duurzaamheisdoelstellingen

“Om tegen 2030 de SDGs waar te maken,  zijn de initiatieven van de SDG Voices onmisbaar. Ze informeren over de duurzaamheidsdoelstellingen én zetten burgers en ondernemingen aan tot actie”, onderstreept minister Marie Christine Marghem. Deze campagne moet organisaties doen inzien dat ze hun inspanningen rond duurzaamheid kunnen verbeteren door de SDGs te integreren in hun strategie en hun algemene werking. Op individueel vlak wil ze mensen motiveren om mee te denken over hun bijdrage aan de duurzaamheidsagenda.

VIA Don Bosco lanceert dit jaar een interactief SDG-spel voor jongeren. Met een SDG-quiz en SDG-uitdagingen van verschillende moeilijkheidsniveau’s ontdekken jongeren de Duurzame Ontwikkelingsdoelen op een interactieve manier.

Als we de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de VN willen waarmaken, moet iedereen zich engageren. Dat zal niet gebeuren zonder de nodige informatie, bewustwording en goede voorbeelden. SDG Voices zijn er om iedereen te inspireren en aan te sporen om mee te helpen werken aan een duurzame toekomst.” zo benadrukt Dieter Vander Beke, directeur van het FIDO.

Meer informatie: www.sdgs.be

#sdgvoices #sdgvoices2019